A Clannad együttes rajongójaként örömmel fogadtam a hírt, hogy a zenekar újra összeáll, és egy brit turnéra indul. Nagyon reméltem, hogy majd kibővítik a koncertek listáját, és egy kicsit közelebb is jönnek. Később, valamikor tavasszal bejelentették hivatalosan is, hogy Csehországban és Lengyelországban is lesz koncert.

Ekkor határoztuk el, ha törik, ha szakad, mi elmegyünk egyre. Mivel Lengyelországról viszonylag keveset tudtunk, inkább a cseh koncertet választottuk. Türelmesen vártunk, közben már a pontos helye és ideje is megvolt a lengyel koncertnek, (csak annak az egynek) de a csehországiról még semmi hír sem volt. Május elején aztán nem bírtuk tovább türelemmel, és írtunk a menedzsmentnek, hátha írnak valami magyarázatot.
A válasz meglepően gyorsan megérkezett: nem lesz cseh koncert, csak lengyel, abból viszont kettő is. Az egyik júliusban Sopotban, a másik Sosnowiecben szeptemberben. Úgy gondoltuk, nyáron több esélyünk van, hogy jó idő legyen, így az első helyszín mellett döntöttünk. Mondjuk ekkor még fogalmunk sem volt, hol is van Sopot, de reméltük, hogy csak nem a Balti tenger mellet. Elvégre olyan nagy Lengyelország, miért pont a legészakibb, legtávolabbi részen lenne...de ott volt. Ettől egy kicsit megrettentünk, és lázas tervezésbe fogtunk, hogy hogyan is lehetne a ránk váró több mint 1000 km-t valahogy elviselhetővé tenni. Végül úgy döntöttünk, hogy az eredeti Prága, Berlin, Krakkó körúthoz még hozzáadjuk Sopot várost is. Mindezt kb. egy hét alatt!

Sok mindent látnánk, részt vehetnénk egy hatalmas kiránduláson, és különösebb megerőltetés nélkül eljuthatnánk a koncertre is. Megrendeltük a jegyeket, amiket csak a neten tudtunk megvenni, mert egyetlen hazai jegyiroda sem volt hajlandó foglalkozni a dologgal, sőt még segítséget sem adtak. Miután megérkeztek, nekiláttunk a tervezésnek.
Számunkra Lengyelország egy fehér folt volt a térképen. Tudjuk, hogy hol van, ismerjük a fontos történelmi eseményeket, de fogalmunk sem volt, mit is kellene ott megnézni. Ezért elsétáltam a Lengyel Idegenforgalmi Irodába, ahol egy nagyon kedves lány úgy 10 kilónyi prospektussal halmozott el minket, majd közölte, annyi látnivaló van Lengyelországban, hogy nem érdemes az útba beletervezni se Berlint se Prágát.
Kérésünkre azért letelefonált Sopotban ahol megbeszélte és lefoglalta az általunk kinézet sátorozó helyet. Mint később kiderült, jól tette, mert ott sem beszél mindenki idegen nyelvet, mint ahogy nálunk, ő viszont pillanatok alatt lerendezett minden lengyelül.
Miután mindhárman átrágtuk magunkat a tájékoztatókon, a rengeteg katalóguson, rákellet jöjjünk igaza volt a hölgynek és az lett a vége, hogy egy lengyel körutazást szerveztünk magunknak. Saját autóval és sátorral, így lesz a legolcsóbb...

Közben elkezdtünk útitársakat keresni az autóba, elvégre még volt 2 szabad hely. Egyrészt így jóval olcsóbban tudnánk kijönni, másrészről, az új útitárs is az összeg töredékéért utazott volna. Több helyen érdeklődtünk, sok helyen kerestünk embert, de úgy látszik nálunk valahogy még nem működik ez a dolog. (vagy mások sem ismerik a célországot)
Így végül hárman indultunk útnak: Zsolt, Cordell és én.
lengyelorszagAz eredetileg tervezet útvonal: Krakkó, Berlin majd koncert Prágában.
Sopot városa a csillagal jelölt helyen található északon, a Balti tenger partjánál, Gdansk mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://totoro.blog.hu/api/trackback/id/tr101783209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása