Az első bejegyzés...

2009.12.12. 21:00


Már régóta tervezem egy blog inditását ami az utazásainkról szól.
Szeretek utazni, ha van lehetőség mindig megyek. Szeretem a természetet, az erdőket, és az idegen városokat. Túl nagy a világ és mindent magam szeretnék látni, megtapasztalni. Mindegy, hogy Magyarországon, vagy azon túl.
Az utazás célja nem az, hogy a végén elmondhasd itt is jártál, meg ott is (e szempontok szerint mondjuk nem is értem a hegymászókat). Hanem az, hogy amikor "idegen" helyen jársz akkor megismerd az ott élő embereket, az ott levő kultúrát, életformát. Legyen szó az Alföldről, Budapestről, Ukrajnáról, vagy Németországról. Persze az, hogy hová volt/van lehetőségem utazni, az erősen anyagiaktól függ. Azzal tisztában vagyok, hogy Amerikába vagy Kínába pont ezért sosem fogok eljutni.
Vannak akik azt mondják nincs pénzük külföldre, maximum belföldre tudnak utazni. Ez azért téves, mert tapasztalataim szerint (hála a magyar kereskedők, vendéglátók hozzáállásának) sokszor olcsóbb, vagy ugyanannyiba kerül egy külföldi út, mintha azt a pénzt idehaza költenénk el. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az utazási irodák sem pusztán szeretetből, hanem igen komoly haszonért szervezik az utakat. Tehát ha egyedűl mész egyrészt olcsóbb, másrészről sok olyan helyre is eljuthatsz, ahová szervezett csoporttal sosem. Ha valakinek már eleve autója is van, arra meg pláne vonatkozik.
És ez nem duma, saját tapasztalat !

A bejegyzés trackback címe:

https://totoro.blog.hu/api/trackback/id/tr721517236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása